Meer Whoopi

Afscheidslunch op een bank in het zonnetje voor Kasteel Hackfort. Twee lieve vrouwen naast me. Een mooie, diepe vriendschap is er deze zomer ontstaan tussen ons. Beide vrouwen hebben sessies bij me gehad en ook ik heb me laten zien. Hun zomer op het veld naast me is voorbij. Morgenvroeg vertrekken ze. We praten over de avonden aan het vuur onder het afdak, over de sessies en wat het hen gebracht heeft, het gezamenlijk eten, de diepe gesprekken, hun toekomst samen, het avontuur waarin ze stappen en zoveel meer.

Links komt tegen me aan zitten. Ik leg mijn hand tegen haar hoofd. Ze legt haar hoofd op mijn schouder. Diep en heilig dit moment. Zo ontroerend mooi. Haar partner rechts herkent het en schiet vol. Ze hebben een cadeautje voor me, waar ze lang naar hebben gezocht. Rechts heb ik al eens iets gegeven. Links meerdere sessies. Wandelend terug met verhalen over van alles en nog wat, laat ze zich ontvallen dat ze een mooie dvd heeft gevonden. Ooit hoopt ze ‘Sister Act’, waarin Whoopi Goldberg als zingende non de hoofdrol speelt, nog eens te vinden, maar dat lukt steeds niet.

Thuis spring ik in de auto. Zou de kringloopwinkel nog open zijn? Vijf uur bijna. ‘Laat maar los Jacques. Als het zo moet zijn is het open.’ Tot zes uur, zie ik wanneer ik het terrein oprijd. Binnen naar de dvd kasten toe. Daar ligt het nog. Sister Act 1 en 2 in één doos. Een maand geleden viel mijn oog erop en nam ik het even uit de kast. ‘Waarom moet ik jou zien*’, vroeg ik me toen hardop af. Hierom dus.

Wanneer ik terug ben geef ik het haar meteen. Ze zet grote ogen op en is zo verrast. Non was ze in een vorig leven, vertelde de reïncarnatiesessie die ze van me kreeg. Nu heeft ze moeite met de overgang van dat leven in devotie, dienstbaarheid en teruggetrokkenheid, naar haar huidige. Ze heeft meer ‘Whoopi’ nodig in dit leven. Het laatste wat ik haar mee kan geven voor ze gaat.

Swingend en zingend door het leven.

Vrije Wil

Het onbewuste anticipeert op wat er te gebeuren staat, zonder dat wij er al enig idee van hebben. Staat alles dan al vast? Nou niet bepaald. Sommige zaken zijn onvermijdelijk omdat ze een relatie hebben met jouw psychische evolutie, die van een groep of van de mensheid. Hoe je daarmee omgaat is aan jou, al is die vrijheid geringer dan we vaak denken, omdat we volgens bepaalde patronen handelen. Patronen die we hebben meegekregen in overtuigingen van onze tijd, cultuur, religie, gemeenschap, ouders, school, e.d. 

De volgende evolutiestap voor de vrouw hierboven, is zich te bevrijden van de beperkende houding uit haar eerder leven. Dat is onvermijdelijk. De weg die ze daarvoor kiest is aan haar. Dat kan een levenslange omweg zijn, of een directe rechte. De dvd’s helpen haar de omweg die ze tot nu toe heeft gemaakt te verkorten. Dat is in het belang van haar evolutie en alles in haar onbewuste werkt hier aan mee. Zo kreeg ik een maand eerder deze films al voorgeschoteld, opdat ik het me zou herinneren wanneer de tijd daar is. Waarom zo? Het mysterie werkt toe naar de evolutie in ieder mens. Stel je je daarvoor beschikbaar, dan werkt het ook door jou heen.  

Meer Whoopi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven