Hand Tantra

En profil voor me doucht ze koud. De armen gestrekt boven haar hoofd. De ogen dicht, genietend. Prachtig haar houding. Volledige puurheid in dit moment. Lichaam, geest en ziel zo onbevangen één. Gegrift in mijn geheugen.

Onze wijzers lopen synchroon. Zij zo moe van de kinderen, ik van de studie en samen naar de sauna. Ontladen, opladen. Een ander beeld van pure schoonheid raakt mijn ziel. Als een goudgolvende waaier ontvouwt haar warrig natte haar zich in het koude dompelbad, als een krans van zonnestralen rond haar hoofd. Alsof haar wezen zich ontvouwt, zo onder water.

Een vrouw nodigt haar uit. ‘Stap ook maar binnen. Je kunt er wel bij.’ Veel jonge vrouwen hier vandaag. De sfeer van ‘sisterhood’ alom aanwezige. Welkom, open en vertrouwd. Een man alleen is zo geen bedreiging. Ook welkom, samen met een vrouw.

Zo toont zich meer dan anders. Twee zussen in het bubbelbad maken voor ons plaats. De eerste een pracht voor het oog, de tweede nog wat jong. Geen van tweeën zich verhullend uit bescherming of schaamte. Ze zijn gewoon en ‘Zijn’ gewoon. Dankbaar voor wat ik zie voorbij hun lichaam.

De bubbels bruisen om ons heen. Mijn hoofd rust op haar arm. Wat voelt er toch zo fijn? Manzijn in zachtheid gedragen, rustend in vrouwelijkheid. Eén arm is al genoeg. De mijne om haar heen. Rust ik in haar en zij in mij.

Op de bank met koffiethee kruipt ze tegen me aan. Gedachteloos speelt haar hand de mijne. Zorgzaam zacht verkennend eerst. En speel ik met haar mee. Ze dansen samen. ‘Hantra’, zeg ik zacht, ‘hand tantra’.

Mijn hoofd rust tegen de hare. Zacht zeilt ze weg in mijn arm en diepte. Tegenover ons een ouder stel in spiegelbeeld. Hij ziet het ook en glimlacht. De overkant streelt zijn gezicht. Hier streel ik het hare. Zo valt ze even diep in slaap en gaan we maar wat later.

De nacht ligt op mijn hut in de natuur. Stil staat ze op het pad ernaast. Natuur in rust. De poorten van het sterrenhemelrijk geopend, kijkt ze naar binnen uit over Mars, maan en mais. Dan rijdt ze terug naar huis en kinderen, om morgen weer vroeg op te staan. Haar natuur in rust, haar sterrenhemelrijk geopend*.

Het duurt voor ik kan slapengaan.

Puur en Natuurlijk

Puurheid en Natuurlijkheid zijn twee fundamentele aspecten van Zijn. Puur als in de zuiverheid en oprechtheid van gevoelens, door het ego onbezoedeld. Natuurlijk als eerlijkheid en eenvoud over wat je lichaam spreekt, zonder schaamte. Puurheid gaat over geestelijkheid. Natuurlijkheid over lichamelijkheid. Wanneer beide in harmonie zijn in jou, dan krijg je dit soort prachtige ervaringen. Jezus die op een ezel Jeruzalem binnenreed is hier een mooi symbolisch beeld voor. Hij zit op zijn ezel en rijdt erop. De ezel is zijn natuur. Die moet je niet wegdrukken of veroordelen. Je hebt een ezel, je lichamelijke instincten. Die heb je nodig om te leven. Dus rijdt erop, verzorg het, maar wees het wel de baas. Jij rijdt de ezel en niet andersom. Alleen zo kun je jouw ‘Jeruzalem’ binnenrijden, het centrum van je psyche, je ziel. 

Hand Tantra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven